Χοιρινές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια

Σου άρεσε? Μοιράσου το!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Απαιτούμενα υλικά: 

 

4 χοιρινές μπριζόλες
4-5 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
2 κουταλιές τα σούπας ξύδι μπαλσάμικο
5 κουταλιές τα σούπας κόκκινο κρασί ημίγλυκο
Λίγο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι (Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λευκό και ροζ)
Τσίλι ή καυτερή κόκκινη πάπρικα σε σκόνη
Σκόρδο σε σκόνη
Επί το έργον:
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες με ζεστό νερό. Έπειτα τις πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα. Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο. 

Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις γυρίζουμε συχνά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ψηθούν.
 
Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε λίγο βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει. 
 
Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα τους και έπειτα προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το ημίγλυκο κρασί. Μόλις εξατμιστούν λίγο και δούμε ότι τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια μας έχουν καραμελώσει, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Περιχύνουμε με αυτά τις μπριζόλες μας και σερβίρουμε αμέσως. 

 

Σχολιάστε