Σε αυτά τα μαγαζιά θα φάτε το καλύτερο κρέας στην Αθήνα

Σου άρεσε? Μοιράσου το!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχεδόν παντού, πλέον, μπορούμε να βρούμε κρέας, σε όλες του τις εκδοχές, τα ψησίματα και τις συνταγές. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα εστιατόρια και οι ταβέρνες προσφέρουν ποικιλία επιλογών. Καμιά φορά, όμως, σκεφτόμαστε ότι εμείς μαγειρεύουμε καλύτερα. Ότι η μπριζόλα που παραγγείλαμε, και κοστίζει όχι φθηνά, είναι στεγνή και άνοστη.

Στα εστιατόρια που θα διαβάσετε πιο κάτω, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αποτελούν επιλογές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους απέναντι στην παρέα και, φυσικά, την πείνα σας! Σε αυτά τα μαγαζιά θα φάτε το καλύτερο κρέας στην Αθήνα!

 

  1. Τηλέμαχος Art Grill

Must visit σημείο για κάθε Αθηναίο που αυτοαποκαλείται σοβαρός κρεατοφάγος. Το αρνίσιο σουβλάκι είναι το σήμα κατατεθέν αλλά το κοκορέτσι, η ζουμερή σπαλομπριζόλα και η μαστόρικα ψημένη γουρνοπούλα είναι επίσης καλοί λόγοι επίσκεψης. Ένα πραγματικό στολίδι στην Κηφισιά που δίνει αξία τόσο στο κρέας, όσο και στους ανθρώπους που ξέρουν να το τιμούν.

Φραγκοπούλου 19, Ν. Κηφισιά, 210 8076680

 

  1. Telemachos Athens

Με στυλ meat & wine bistrot αυτή η λαχταριστή “συνέχεια” του κλασικού Τηλέμαχου υποδέχεται τους απανταχού πεινασμένους στην ιστορική στοά στην Πανεπιστημίου. Αριστουργηματικά κρέατα και παράλληλα, οποιαδήποτε επιλογή σε φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με κάποια από τις 400-500 διαφορετικές ετικέτες κρασιού της εκπληκτικής λίστας τους. Άχαστο.

Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, 210 3613300

 

  1. O Χριστόφορος στα Καλύβια

Ξεκίνησε την δεκαετία του ‘60 ως “Βλαχοπούλα” και από τότε λίγες ήταν οι περίοδοι του χρόνου κατά τις οποίες μπορούσε κανείς να βρει άδειο τραπέζι. Ο απόλυτος προορισμός για νόστιμο και πολύ κρέας (θρυλικές οι μερίδες του!)είναι η ταβένα Χριστόφορος στα Καλύβια, ένα χωριό της ανατολικής Αττικής 33 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Σταβλίσια μπριζόλα και τα πιο καλοψημένα αρνίσια παϊδάκια θα καταφθάσουν στο τραπέζι σας μαζί με τιτάνιες μερίδες σαλάτας και πατάτας τηγανιτής. Αν είστε γεννημένοι νικητές, μην παραλείψετε το xxl μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Έπος.

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, 22990-48.266

  1. Fine Mess

Η άφιξη που συζητηθήκε ανάμεσα στους meat foodies, καθώς πρόκειται για ένα μαγαζί που συνδυάζει το αυθεντικό low and slow barbeque, όπωςτο ξέρουν πρώτοι και καλύτεροι οι Αμερικανοί, με το fine dining. Brisket, pulled pork, χοιρινά ribs, αξιπρεπέστατο burger, ταλιάτα και μια σειρά από χορταστικά στο μάτι και τον ουρανίσσκο ορεκτικά, συνοδευτικά και σαλάτες θα σας ικανοποιήσουν ιδιαίτερα.

Σκουφά 73, Κολωνάκι, 211-11.55.725

  1. Vezene

εστιατόριο venezze εσωτερικος χώρος

Από το Μεγανήσι, απέναντι στην Λευκάδα, ο διακεκριμένος, πλέον, σεφ Άρης Βεζενές, έφερε στην καρδιά της πόλης όλη την αγάπη και την τεχνική του γύρω από το κρέας με μεγάλη επιτυχία. Το Vezene δίδαξε στους Αθηναίους διαφορετικές κοπές, ψησίματα και διαχείριση πρώτης ύλης, ενθουσιάζοντάς τους. Σε έναν μοντέρνο χώρο νεοϋορκέζικης αύρας, τα άριστα πιάτα κρέατος συνοδεύονται από ευφάνταστα συνοδευτικά και ένα δείπνο κλείνει ιδανικά με επιδόρπια εστιατορικά και πεντανόστιμα.

Βρασίδα 11, Αθήνα, 210-7232002

  1. Τα Μπριζολάκια του Τέλη

Ο θρυλικός Τέλης ψήνει όπως αυτός μόνο ξέρει τα μπριζολάκια του, σκορπώντας μεθυστικά αρώματα τσίκνας στο κέντρο της πόλης. Χωριάτικη σαλάτα, χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες και μπουγιουρντί μαζί με κρασί ή αποστάγματα ολοκληρώνουν τον ταπεινό, πλην πλούσιο σε γεύσεις, κατάλογο. Σημείο συνάντησης και χωνευτήρι όλων των “φυλών” της Αθήνας, εκτός από χορτασμένοι θα φύγετε με εύθυμη διάθεση, έχοντας ίσως ακούσει ή διηγηθεί κάποια ιστορία με ενδιαφέρον, τσουγκρίζοντας πάνω από τα αδειανά πιάτα σας.

Ευριπίδου 86, Αθήνα, 21 0324 2775

  1. Φάρμα Μπράλου

©Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα στο Facebook

O σπουδαίος σεφ Γιάννης Λιόκας ανέλαβε την κουζίνα του farm to table εστιατορίου στο Κολωνάκι, καθώς και την επιμέλεια των προϊόντων που παράγονται γι’ αυτό, στις εγκαταστάσεις της Φάρμας Μπράλου στη Φθιώτιδα. Παραμιλήσαμε με τις γεύσεις του συγκεκριμένου εστιατορίου, ενώ κάποια πιάτα, όπως το ονομαστό “πατάτες στη θράκα”, αλλά και το φίνο μοσχαρίσιο ταρτάς, αλλά και το φρυγαδέλι από μοσχαρίσιο συκώτι, έγιναν σήματα κατατεθέν. Υψηλό επίπεδο στις τεχνικές, οικεία ατμόσφαιρα, αν δεν έχετε πάει μέχρι στιγμής, κάντε το.

Μηλιώνη 9, Αθήνα, 210-3645050

  1. Κρητικός

Σπαλομπριζόλες, μοσχάρι αυστηρά με διάφορα σημεία και διαφορετικά ψησίματα, ανάλογα με την κοπή, ο γνωστός σιδηρόδρομος με το λίγο κρέας πάνω στο κόκαλο, τα εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια και το σπιτικό κόκκινο κρασί που ρέει άφθονο. Απ’ άκρη σ’ άκρη της Αθήνας, οι κρεατομύστες καταφθάνουν διαχρονικά στα φιλόξενα, λαϊκά τραπέζια του Κρητικού.

Αιόλου 49, Παλλήνη, 210-6659061 

  1. Base Grill

Οι δύο αδελφοί Λιάκοι, σεφ και πατρόν της ταβέρνας «Base Grill» στο Περιστέρι, παθιάζονται με το κρέας, το οποίο επίσης σιτεύουν, κόβουν, ψήνουν άψογα και σερβίρουν οι ίδιοι στο τραπέζι εξηγώντας τα κομμάτια – βοδινό φιλέτο σπάλας,  φιλέτο από στήθος, κιλότο- μεταδίδοντας στο πολυπληθές κοινό το πάθος τους. Ένα από τα πολύ δημοφιλή πιάτα του μαγαζιού είναι οι πατέτες με τα αυγά που αποτελούν ούτως ή άλλως ωραιότατο συνοδευτικό των χορταστικών κρεατομερίδων.

 

Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, 210-5757455

  1. Steak Alive

Steak Alive στον Κορυδαλλό
©Φωτογραφία από Steak Alive Athens

Αν ψάχνετε εστιατόριο για καλό κρέας στον Κορυδαλλό, τότε το Steak Alive είναι ο προορισμός σας. Πρόκειται για ένα προσεγμένο steak house που στεγάζεται σε μια νεοκλασική μονοκατοικία του 1936. Τomahawk, Porterhouse Steak, Τ-bone γάλακτος, ζουμερό rib eye, φιλέτο διάφραγμα και picanha πρωταγωνιστούν στον κατάλογό του, μαζί με μια σειρά από προσεγμένα ορεκτικά και σαλάτες.

Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, 210 4952000

**Το παραπάνω άρθρο βασίζεται στις προσωπικές απόψεις των συντακτών στο brizoles.gr και δεν αποτελεί συνεργασία, χορηγία ή διαφημιστική καταχώρηση. Κάθε άποψη που αναφέρεται είναι η ειλικρινής προσωπική μας άποψη.

Σχολιάστε