Πέντε μαρινάδες για πολύ νόστιμες χοιρινές μπριζόλες.

Σου άρεσε? Μοιράσου το!
  • 222
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Δεν αρκεί η καλή πρώτη ύλη και το μαστόρικο ψήσιμο. Έχει μεγάλη σημασία η μαρινάδα μες στην οποία θα “ψηθεί” το κρέας πριν αναλάβει δουλειά η φωτιά. Το κρέας μαλακώνει, γίνεται πιο ζουμερό και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο απαιτήσεων εστιατορίου. Δείτε πέντε αρκούντως ικανοποιητικές μαρινάδες και ξεκινήστε να τις δοκιμάσετε μία μία για να δείτε ποιας η γεύση σας ταιριάζει περισσότερο.

1. Άλμη, δηλαδή αλατόνερο.

10 γραμμάρια αλάτι για κάθε 100 ml νερού
Αφήνετε ιδανικά ένα βράδυ στο ψυγείο ή έστω μερικές (2-3) ώρες.
Το αλατόνερο έχει την ιδιότητα να σπάει τις πρωτεϊνες του κρέατος και να προσδίδει βαθιά νοστιμιά.

2. Μαρινάδα σπιτική, “μαμαδίστικη” (για πέντε μπριζόλες).

1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα (ή 2 κουταλιές μουστάρδα σε σκόνη)
ξύσμα λεμονιού από ένα μικρό λεμόνι
1 κουταλιά θυμάρι
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Θαλασσινό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αφήνετε ιδανικά ένα βράδυ στο ψυγείο, αναποδογυρίζοντας μια δυο φορές τις μπριζόλες μες στο μπωλ τους για να πάει παντού η μαρινάδα.

3. Μαρινάδα με βάση την μπίρα (για πέντε μπριζόλες).

Δυόμιση κούπες μπύρα της αρεσκείας σας (εν προκειμένω, ταιριάζουν οι ελαφριές, ξανθιές μπίρες)
Μπόλικο θαλασσινό αλάτι, περίπου δύο κουταλιές της σούπας
Δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Λίγο πάγο
Μετά από ένα βράδυ στην μαρινάδα, απλώνετε πάνω στις μπριζόλες μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη κλπ και ψήνετε.

4. Μαρινάδα για αρωματικές & ζουμερές μπριζόλες στο τηγάνι (για πέντε μπριζόλες).

Σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς, τοποθετείτε μία μία τις μπριζόλες μοιράζοντας το μείγμα αναλογικά
Τρεις κουταλιές της σούπας λάδι
Μία σκελίδα σκόρδο μεγάλη
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Δύο κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο
Μια κουταλιά του γλυκού δενδρλίβανο
Μια κουταλιά του γλυκού θυμάρι
Μισή κουταλιά του γλυκού φασκόμηλο
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα μικρό πορτοκάλι
Μπόλικο αλάτι και πιπέρι
Όταν ρίξετε τις μπριζόλες στο τηγάνι μετά από τουλάχιστον 3 ώρες μες στην μαρινάδα, περιχύνετε με το υπόλοιπο της μαρινάδας και προσθέτετε βούτυρο και μια κουταλιά μέλι. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, λίγο πριν αποσύρετε από την φωτιά βάζετε ακόμα μια κουταλιά βαλσάμικου ξυδιού.

5. Μαρινάδα με βάση το κρασί για εορταστικές περιστάσεις (για δύο μεγάλες μπριζόλες).

Ένας κύβος βοδινού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη στο multi
100 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
100 γραμμάρια ντομάτες λιαστές
Αλατοπίπερο
Αφήστε σε μπωλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπάζοντας με μεμβράνη. Συνοδεύστε το γεύμα σας με το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήσατε στην μαρινάδα για ολοκληρωμένο γευστικό αποτέλεσμα.

Σχολιάστε