Κάντε Δίαιτα με Μπριζόλες

Σου άρεσε? Μοιράσου το!

Δίαιτα με Μπριζόλες? Αν σας έλεγε κάποιος ότι μπορείτε να κάνετε δίαιτα με μπριζόλες και μάλιστα να χάσετε και αρκετά κιλά εύκολα και υγιεινά, θα τον πιστεύατε; Κατά πάσα πιθανότητα όχι, γιατί οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε συνδυάσει την κατανάλωση μπριζόλας και κρέατος γενικά με λιπαρά, τηγανιτές πατάτες και άφθονη μπίρα, που μάλλον δε θυμίζουν σε τίποτα μια ισορροπημένη δίαιτα, ή μια προσπάθεια απώλειας κιλών.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολύ επιτυχημένες δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση μοσχαρίσιας και χοιρινής μπριζόλας. Οι δίαιτες αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάποιον να χάσει κιλά σχετικά εύκολα, χωρίς να χάσει μυϊκό όγκο, δηλαδή χάνοντας μεν λίπος αλλά διατηρώντας μια ωραία και σφριγηλή γραμμή. Αν δείτε μάλιστα τις δίαιτες που κάνουν κάποιοι ηθοποιοί όταν καλούνται να παίξουν το ρόλο ενός καλλίγραμμου αλλά και γραμμωμένου ήρωα, βασίζονται στην κατανάλωση πρωτεΐνης, και κυρίως φιλέτων και μπριζόλας.
Μπριζόλες χωρίς λίπος για δίαιτα.

Αρκετές δίαιτες προβλέπουν την κατανάλωση εώς και δυο φιλέτων κρέατος ανά γεύμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι
μπορείτε να πάρετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα σπάλας, να την τηγανίσετε και να πείτε ότι κάνετε δίαιτα. Υπάρχουν προϋποθέσεις σοβαρές και αυστηρές.

Οι μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι άπαχες και χωρίς λίπος, θα πρέπει δηλαδή να προέρχονται από τα πιο καθαρά κομμάτια του ζώου. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι ψημένες στο φούρνο ή τη σχάρα απλά, μόνο με τη χρήση μπαχαρικών και βοτάνων, χωρίς βούτυρο ή λάδι και περίπλοκες μαρινάδες που προσθέτουν θερμίδες. Επίσης η κατανάλωση τους θα γίνεται πάντα με λαχανικά, χωρίς να υπάρχει στο τραπέζι κάποιος υδατάνθρακας, δηλαδή ψωμί ή πατάτες. Αυτό που επιτρέπεται ωστόσο είναι η κατανάλωση λίγου ρυζιού με το κρέας, κατά προτίμηση ακατέργαστου ή άγριου ρυζιού πλούσιου σε φυτικές ίνες, που βοηθά την καλύτερη απορρόφηση των πρωτεϊνών.

Που βασίζεται η Δίαιτα με Μπριζόλες;

Η Δίαιτα με Μπριζόλες βασίζεται σε μια γνωστή αλήθεια για τις τροφές και τα συστατικά τους. Οι μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες είναι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες. Οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος και κυρίως λίπος, όχι μυικό ιστό, πρέπει να αυξήσουν την κατανάλωση πρωτεϊνών, οι οποίες αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό του ανθρώπου.

Έτσι, αν ο βασικός μεταβολισμός ενός ανθρώπου που κάνει καθιστική ζωή, είναι 1800 θερμίδες περίπου, καταναλώνοντας περισσότερη πρωτεΐνη, μπορεί να τον αυξήσει στις 2300 ίσως και παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα καταναλώσει ένας άνθρωπος μέσω
διατροφής του περίπου 1500-1800 θερμίδες σε μια φυσιολογική δίαιτα, αλλά θα κάψει πάνω από 2300, λόγω των αυξημένων πρωτεϊνών. Για αυτό το λόγο όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, αλλά δεν θέλουν να πεινάσουν επιλέγουν μια δίαιτα βασισμένη στο κρέας, και μάλιστα στις άπαχες μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπη.

Θέματα υγείας και δίαιτα με Μπριζόλες.

Φυσικά, όταν μιλάμε για υπερβολική ή αυξημένη κατανάλωση κρέατος, θα πρέπει να λάβουμε και κάποια θέματα υγείας υπόψη μας. Αν λοιπόν έχετε πρόβλημα αναιμίας και χαμηλού αιματοκρίτη, η κατανάλωση μοσχαρίσιας μπριζόλας συχνά μέσα στη βδομάδα θα σας κάνει καλό, γιατί θα σας δώσει ενέργεια και θα βοηθήσει να ανεβάσετε τον αιματοκρίτη και τα ερυθρά σας. Αν όμως, έχετε πρόβλημα χοληστερίνης, προφανώς η δίαιτα αυτή δεν είναι για εσάς, γιατί δεν θα πρέπει να τρώτε κρέας περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε δίαιτα θα πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και όχι με υπερβολή. Αν δείτε ότι η Δίαιτα με Μπριζόλες αποδίδει αλλά σας κουράζει, μπορείτε να προσθέσετε σιγά σιγά και άλλες πηγές πρωτεινών, όπως ψάρια, λευκά κρέατα και όσπρια ή σόγια και να έχετε μια εξαιρετικά ισορροπημένη διατροφή χωρίς λιπαρά, για φυσιολογική απώλεια κιλών.

1 σκέψη στο “Κάντε Δίαιτα με Μπριζόλες”

Σχολιάστε

Brizoles.gr