Μπριζόλες στα κάρβουνα

Σου άρεσε? Μοιράσου το!

Μπριζόλες στα κάρβουνα

Όλοι μας έχουμε αισθανθεί έτοιμοι να υποκύψουμε στον πειρασμό, μπροστά σε μια ζουμερή και ευωδιαστή μπριζόλα. Το καλό είναι ότι τώρα πια δε χρειάζεται να πάτε σε ένα καλό και ακριβό εστιατόριο για να απολαύσετε τη μπριζόλα σας όπως τη θέλετε, αλλά μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές επιλογές σε παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, όπου οι ειδήμονες – ψήστες θα σας καθοδηγήσουν σωστά.

Ποιο κρέας να προτιμήσω

Η επιλογή του κατάλληλου κρέατος είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα για να απολαύσετε τη μπριζόλα σας. Συνήθως οι επιλογές μας είναι μεταξύ μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, ωστόσο και πάλι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το κομμάτι που θα επιλέξετε από το κρέας θα πρέπει να είναι το κατάλληλο για τον τρόπο ψησίματος και μαγειρέματος. Αν για παράδειγμα επισκεφτείτε μια ταβέρνα που ψήνει το κρέας της στα κάρβουνα, προφανώς θα πρέπει να επιλέξετε μια μπριζόλα που να έχει πάχος τουλάχιστον 2,5-3εκ, για να μπορέσετε να απολαύσετε ένα ζουμερό κρέας, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας, αντί για μια λεπτή, μισοκαμμένη και σκληρή μπριζόλα.

Αντίθετα, μια πολύ παχιά μπριζόλα σας δημιουργεί το εντελώς αντίθετο πρόβλημα: μπορεί να τη βρείτε θεσπέσια εξωτερικά, αλλά εντελώς ωμή εσωτερικά, και αν δεν είστε φίλος της ωμοφαγίας θα δυσκολευτείτε πολύ να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.
Τα πιο δημοφιλή τμήματα μοσχαρίσιου κρέατος για μπριζόλες είναι συνήθως το rib eye, που δεν έχει καθόλου κόκκαλα, και ξεχωρίζει από τις ραβδώσεις που του επιτρέπουν να διατηρεί τις γεύσεις του, αλλά και να παραμένει μαλακό κατά το ψήσιμο. Το είδος αυτό είναι ιδανικό για μέτριο προς καλό ψήσιμο, για όσους προτιμούν το κρέας τους να διατηρεί τους χυμούς του και να μην ξεραίνεται.
Και αν το αιώνιο δίλημμα μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα σας προβληματίζει και εσάς, απλά  μπορείτε να δοκιμάσετε και τα δυο είδη και να καταλήξετε στο δικό σας αγαπημέν0.
Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε την ταβέρνα ή το εστιατόριο που θα ξέρει να ψήσει το κάθε είδος σωστά, να το μαρινάρει και να του βάλει τα απαραίτητα μπαχαρικά για να κάνει τη διαφορά!

Σχολιάστε

Brizoles.gr