PORCHETTA Χοιρινή περασμένη σε σούβλα

Συνταγή απο τον Natsmeat

●Ή Πανσέτα Είναι ο μυς από την περιοχή της κοιλιάς του χοιρινού. Μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους δυο τρόπους, και χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να γίνει το πιο νόστιμο φαγητό για ένα μεγάλο τραπέζι με φίλους. Δημοφιλές Ιταλικό φαγητό από την κοιλίτσα του χοίρου, γεμισμένη και αρωματισμένη με διάφορα βότανα-λαχανικά τής αρεσκείας μας!!

Θα χρειαστούμε:
3 κιλά Πανσετα χοιρινή με δέρμα και Οστό (ολόκληρο κομμάτι)
3 Σκελίδες Σκόρδο
1 κ.σ Δεντρολίβανο Φρέσκο
3 πιπεριές Καυτερές
1 κ.σ Ρίγανη
2 κ.σ BBQ SAUCE
Χοντρό Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ
1. Ξεκοκαλίζουμε την Πανσετα και την καθαρίζουμε από το περιττό λίπος
2. Απλώνουμε την ολόκληρη πανσετα σε ένα πάγκο κοπής, και με ένα καλό μαχαίρι Την ανοίγουμε για ρόλο
3. Χαράζουμε την Πανσετα (Μπακλαβά) και σε ένα γουδί προσθέτουμε, το σκόρδο,το δεντρολίβανο και τις καυτερές πιπεριές. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο  Χτυπάμε με δύναμη μέχρι να γίνει ένας πολτός.
4. Το απλώνουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια της πανσετας και μαρινάρουμε το κρέας.Προσθέτουμε Χοντρό Αλάτι και πιπέρι
5. Ρολαρουμε την Πανσετα και την δένουμε (όπως βλέπεται το βίντεο)
6. Παίρναμε το κρέας στην σούβλα και ψήνουμε στους 150°βαθμούς για περίπου 3 ώρες
7. Μετά τις 3 ώρες, παίρνουμε ένα πινέλο και πασπαλίζουμε την πέτσα από την Πανσετα με μια BBQ SAUCE ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και αφήνουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι η πέτσα του χοίρου να πάρει μια χρυσαφένια ύψη
8. Κόβουμε την porchetta σε φέτες και σερβίρουμε σε πιάτο
Καλή σάς Όρεξή!!

Σχολιάστε